dimecres, 19 de novembre del 2008

ELS BLOCS A L'ESCOLA

Resum de la conferència i Opinió Personal:

La conferència feta per Anna Pérez, el Dimecres 12 de Novembre de 2008 ens explica els diferents neologismes de la paraula bloc; alguns dels neologismes seríen:
  • blocaire
  • catosfera
  • post
  • blocs

Ens comenta què hi ha qui diu que Internet ha de ser audiovisual i multimèdia o no serà una bona eina.

Internet significa accedir a un món audiovisual i multimèdia, un món què ha anat evolucionant cap a la comunicació a travèrs dels diferents sentits.

Gràcies a la web 2.0 qualsevol persona pot penjar continguts a Internet. Els blocs han evolucionat molt, ja que al principi eren posts o noticies escrites, potser contenien fins i tot una foto, i ara els posts van acompanyats d'imatges, videos, audio.. i per tant fan el contingut més ric i alhora, augmenten el nivell comunicatiu i visual.

Actualment hem de estar, tant nosaltres, com els alumnes preparats per la societat en què ens toca viure. Hem de ser capaços de fer una àmplia recerca i de saber quin es el sentit què hauríem de donar al messenger, als blogs, al youtube.. i hem d'estar preparats per poder aprofitar les noves plataformes amb l'objectiu de millorar.

En les escoles, actualment, és fa ús dels blocs per afavorir capacitats a l'hora de comunicar de manera més enriquidora i fer possible l'escriptura a la xarxa (treball cooperatiu). En els blocs hi ha diferents projectes a tractar, com per exemple la ràdio, seccions organitzatives, respostes a la xarxa i explicacions acompanyades d'imatges.

Sobre la meva opinió de la conferència, crec que va ser força interessant, ja que moltes vegades no estem al corrent de tot el que hi ha darrera la paraula Internet, de tots els serveis que ens proporciona i partint d'aquets serveis les diferents alternatives de treball que podem utilitzar. Durant la xerrada de Anna Pèrez, m'he adonat que la utilitat què hem de donar al messenger, als blocs i altres tipus de pàgines d'aquest tipus, ha de tenir un caràcter més emprenedor perquè alhora sigui enriquidor. Vaig trovar la conferència molt interessant.

Anna Munté Vàzquez

19 de Novembre de 2008