dissabte, 10 de gener del 2009

EDU 365.CAT

La web Edu3.cat és un portal educatiu en català que va ser creat per la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) i la conselleria d'educació de la Generalitat, amb la finalitat d'oferir material audiovisual de caràcter educatiu produït per la Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el departament d'Educació. Aquest portal està orientat i desenvolupat específicament per a l’alumnat.

L'objectiu és fomentar les noves tecnologies i impulsar l'ús de la televisió i la ràdio com a mitjans d'educació social. Edu3.cat és un portal viu, és a dir, no estàtic ja que és actualitzat diàriament.
Els objectius principals són:
· Oferir continguts educatius per a tot tipus d’alumnes.
· Potenciar l’ utilització d’Internet com a eina educativa.
· Oferir recursos didàctics de confiança.
· Aconseguir una igualtat per a tots els usuaris de la web.
· Assolir una similitud entre l’entorn educatiu de l’escola i la família.
Els serveis que ofereix són:
La web ens permet cercar vídeos de totes les temàtiques esmentades anteriorment i consultar, de forma quasi immediata, la informació desitjada. D’altra banda, també disposa de la possibilitat de descarregar-se gratuïtament tots els vídeos desitjats. D'aquesta manera l'usuari pot guardar-los i consultar-los de manera ràpida sense necessitat d'una connexió a Internet. També tenim a la nostra disposició un enllaç al bloc de l’Edu3.cat, el qual hi podem trobar tot tipus de notícies vinculades a diferents programes de la televisió de Catalunya. Aquests estan classificats per categories, per així poder-ho consultar de manera ràpida.